Politics of power katznelson pdf

Han er best kjent for sitt arbeid for at svarte skulle oppnå samme borgerrettigheter som hvite i USA ved bruk av fredelige metoder som ikkevold og sivil politics of power katznelson pdf. King har blitt et nasjonalt amerikansk ikon i historien til moderne amerikansk liberalisme. Som baptistprest ble King borgerrettsaktivist tidlig i sin karriere.

1957 hvor han selv ble den første president. Kings anstrengelser førte i 1963 til marsjen til Washington hvor King holdt sin tale «Jeg har en drøm». Der etablerte han sitt omdømme som en av de største retoriske talere i amerikansk historie.

Han fikk også et rykte som en radikal og havnet på FBIs uroprogram COINTELPRO for resten av livet. 1964 mottok King Nobels fredspris i Oslo for sin innsats for å bekjempe etnisk ulikhet ved ikkevold. Han planla også en storstilt okkupasjon av Washington, D. King ble myrdet den 4.

Han ble posthumt belønnet med Presidentens frihetsmedalje i 1977 og Kongressens gullmedalje i 2004. Halvannet tiår etter drapet på King ble den tredje mandagen i januar erklært i 1986 som offentlig høytidsdag i USA, Martin Luther King Day, til hans minne. Flere hundre gater i USA har blitt omdøpt til hans ære. 1929 i Atlanta, Georgia som sønn av pastor Martin Luther King, Sr.