Lean in sandberg pdf

Ze vervult bij Facebook sinds 2008 de functie van Chief Operating Officer. In juni 2012 werd lean in sandberg pdf verkozen tot lid van de raad van bestuur en werd daarmee de eerste vrouw in deze functie.


Voordat zij bij Facebook ging werken was Sandberg bij Google vicepresident van de afdeling “Global Online Sales and Operations”. Ze was ook sterk betrokken bij het uitbouwen van Google. In 2012 werd ze vermeld in de Time 100-lijst van meest invloedrijke personen in de wereld. Sandberg werd in 1969 in Washington, D.

Zij was de oudste van drie kinderen. Haar familie verhuisde naar Florida toen ze twee jaar oud was. Ze ging naar een gewone openbare school, waar ze een van de beste leerlingen was.

In 1987 werd Sandberg toegelaten tot Harvard College. In 1991 studeerde zij af met een BA in de economie. Ze kreeg de “John H.

Williams”-prijs voor beste afgestudeerde in de economie. In 1993 ging zij naar de Harvard Business School en in 1995 behaalde zij daar haar M. Washington Post Company te aanvaarden. Zuckerberg heeft nooit formeel naar een COO gezocht, maar Sandberg bleek in zijn ogen de perfecte kandidaat voor de job.

In maart 2008 maakte Facebook bekend dat Sheryl Sandberg zou overstappen van Google naar Facebook. Kort nadat ze was toegetreden tot het bedrijf bedacht Sandberg hoe Facebook winstgevend kon worden gemaakt.

Tot dan toe was Facebook eerder gericht op het bouwen van een leuke site, met de gedachte dat de winst vanzelf zou volgen naarmate meer mensen er gebruik van zouden maken. In 2013 publiceerde Sandberg haar boek Lean In: Women, Work, and the Will to Lead. Ze schreef het om vrouwen te helpen hun carrièredoelen te bereiken en voor mannen die willen bijdragen aan een eerlijker samenleving. Het identificeert een aantal barrières die vrouwen tegenkomen wanneer ze carrière willen maken, zoals openlijk en subtiel seksisme, bewuste en onbewuste discriminatie.